top of page

Rillettes soufflés

INGREDIËNTEN
- varkensrillettes à 175 gram
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 4 el olijfolie
- 5 el room
- 2 tl moster
- 1 tl citroensap
- snufje peper
 
 
BEREIDING
- verwarm oven voor op 180 graden
- klop eieren met bloem, bakpoeder
   en olijfolie
- smelt in pannetje rillettes met room
- meng alles door elkaar
- vul cakevormpjes met het beslag
- plaats 15 minuten in oven.
 
BON APPETIT

Rillettes 

Madame Paté maakt haar rillettes geheel volgens Franse traditie. Door het vlees lang te smoren ontstaat een smeuïge draadjesstructuur.

 

Rillettes smaakt heerlijk bij de lunch op 'n snee brood, bij de borrel met stokbrood en een glas wijn of als voorgerecht met cornichons en een salade. 

Madame Paté maakt drie soorten:

- Rillettes van (duurzaam) varken*

- Rillettes van Wilde Hollandse Gans

- Rillettes met truffel van Wilde Hollandse Gans 

SOORTEN RILLETTES 

PRIJSWINNEND

De varkensrillettes heeft de afgelopen decennia diverse Internationale onderscheidingen ontvangen. Zijn jongere broertje van gans heeft in 2021 zijn eerste gouden medaille gewonnen, die van Confrérie des Chevaliers. 

bottom of page